Een unieke mix van natuur, cultuur en geschiedenis

Camping De Kleine Wereld is een biotoop op zich, maar staat niet alleen. Je vindt onze wereld in het mooiste stukje van Groningen: op de grens van Drenthe, in een landschap dat gevormd is door de ijstijd en waar natuur, cultuur en geschiedenis een unieke stempel op hebben gedrukt. Of je nou naar natuurgebied Appelbergen wandelt, gaat zwemmen in het Zuidlaardermeer of op de fiets stapt naar de mooie dorpen Haren of Zuidlaren: het ligt allemaal binnen handbereik. De bruisende cultuurstad Groningen ligt binnen handbereik.

Onneres

Onneres

Ontdek Onneres

Camping De Kleine Wereld is direct aan de Onneres gelegen. De Onneres is een es, gelegen op de Hondsrug, en heeft een rijke historie en prachtige natuur. Je waant je hier tussen de mooie glooiende velden en houtwallen. Direct achter onze camping ligt zandpad de Onneresweg. Dit verkeersluwe zandpad is de start van diverse mooie wandelingen. Het zandpand doorkruist de hele Onneres en via dit zandpad wandel je naar natuurgebied de Appelbergen, het Noordlaarderbos, en de dorpen Onnen en Glimmen. Direct achter de camping vind je een pingoruïne, die recent hersteld is.

Onnerpolder

Onnerpolder

Een bijzonder natuurgebied

De Onnerpolder, gelegen in de provincie Groningen, betovert met zijn uitgestrekte landschappen, weelderige weilanden en serene waterwegen. Dit natuurgebied biedt een toevluchtsoord voor vogelliefhebbers, wandelaars en natuurliefhebbers. Laat je betoveren door de rust en de ongerepte schoonheid van de Onnerpolder, een oase van natuurlijke pracht in het noorden van Nederland.

Pieterpad

Pieterpad

Te voet door Nederland

Camping De Kleine Wereld is op slechts een steenworp afstand van het beroemde Pieterpad gelegen. Vanaf onze camping heb je een gemakkelijke toegang tot deze iconische langeafstandswandelroute: de derde etappe van Groningen naar Zuidlaren doorkruist de Onneres en komt op slechts een paar honderd meter van de camping. Onze camping is een ideale tussenstop voor vermoeide reizigers die op zoek zijn naar rust na een lange dag wandelen. Voor degenen die slechts één nacht willen verblijven, bieden we trekkersplaatsen aan, zodat je kunt genieten van een kort maar aangenaam verblijf en weer fris op pad kunt gaan!

Groningen

Groningen

Een bruisende cultuurstad

Groningen, de bruisende stad in het noorden van Nederland, betovert met zijn historische charme en moderne levendigheid. Hier ontmoeten traditie en innovatie elkaar, van de prachtige Martinitoren tot het bruisende culturele leven. Verken de grachten en ontdek waarom Groningen een unieke bestemming is voor iedereen die op zoek is naar inspiratie en vermaak. Wist je dat je al met 35 minuten fietsen middenin het centrum van Groningen staat? Geen zin om te fietsen? Pak het openbaar vervoer, de bus stopt hier voor de deur!

Zuidlaren

Zuidlaren

Ontdek de rijke cultuur en historie

Zuidlaren, gelegen in het prachtige Drentse landschap, staat bekend om zijn charmante dorpskern en de jaarlijkse Zuidlaardermarkt, een van de grootste paardenmarkten van Nederland. Hier vind je historische gebouwen, gezellige terrasjes en de serene schoonheid van het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Ontdek de rijke geschiedenis en natuurlijke pracht van Zuidlaren tijdens een bezoek aan deze betoverende plaats.

Natuurgebied Appelbergen

Natuurgebied Appelbergen

Mooiste plekje van de Hondsrug

Natuurgebied Appelbergen, gelegen nabij Glimmen in de provincie Groningen, betovert met zijn weelderige bossen, schilderachtige wandelpaden en rustige meren. Dit idyllische stukje natuur biedt de perfecte ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Geniet van de verfrissende lucht, de rijke flora en fauna, en de sereniteit die dit prachtige natuurgebied te bieden heeft.

Zuidlaardermeer

Zuidlaardermeer

Favoriet bij natuurliefhebbers en actievelingen

Het Zuidlaardermeer, gelegen in de provincies Groningen en Drenthe, is een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Dit grote meer biedt volop mogelijkheden voor watersport, vissen en ontspanning aan het water. Met zijn schilderachtige uitzichten en gevarieerde fauna is het Zuidlaardermeer een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en watersporters, en een ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Haren

Haren

Een typische forensenplaats

Haren, gelegen in de provincie Groningen, charmeert met zijn groene parken, historische architectuur en levendige gemeenschap. Deze sfeervolle stad biedt een perfecte combinatie van rust en stedelijke voorzieningen. Verken de prachtige tuinen, maak een wandeling langs de pittoreske straten en ontdek waarom Haren een geliefde bestemming is voor ontspanning en cultuur in het noorden van Nederland.